Hlavní obsah

Policie zatkla na Chebsku Slováka podezřelého ze zabití ve Švýcarsku

– Cheb
Právo, Patrik Biskup

Detektivové z útvaru cíleného pátraní známí pod názvem „lovci lebek“ zadrželi ve čtvrtek poblíž Aše na Chebsku sedmatřicetiletého Slováka, na kterého byl vydán zatykač pro podezření ze zabití ve Švýcarsku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Slováka podezřelého ze zabití ve Švýcarsku přivádí eskorta k soudu.

Článek

Soudkyně cizince v pátek poslala do předběžné vazby, kde zůstane do doby, než bude rozhodnuto o tom, zda je jeho vydání do Švýcarska přípustné.

„Na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu vydaného pátého ledna státním zastupitelstvím ve švýcarském Arlesheimu byl ve čtvrtek zadržen u Aše slovenský občan. Podle švýcarských kolegů je podezřelý z ublížení na zdraví způsobující smrt,“ potvrdila Právu náměstkyně krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthalová.

Za to mu hrozí ve Švýcarsku až dvacet let vězení. Podle ní se měl protiprávního jednání dopustit 24. prosince loňského roku v Oberwil.

„Podal oběti látku a ta v důsledku jejího požití zemřela na udušení. Poté jí odcizil mobilní telefon a dvě kreditní karty, prostřednictvím kterých vybral v bankomatech tisíc švýcarských franků,“ dodala Lindenthalová.

Zatýkání podezřelého proběhlo podle mluvčího policejního prezidia Jaroslava Ibeheje v poklidu. „Cizinec byl zadržen v osobním vozidle. Nekladl žádný odpor,“ upřesnil Ibehej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám