Hlavní obsah

Policie zatkla čtyři mladíky, kteří napadli skotské fotbalové fanoušky

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Olomouc

Policie ve čtvrtek večer zadržela čtyři mladíky, kteří po fotbalovém zápase Sigmy s Aberdeenem napadli skupinu fanoušků skotského klubu. Všichni nyní čelí podezření z výtržnictví a nejmladší dokonce z krádeže. Podle olomoucké policejní mluvčí Marty Vlachové jim hrozí odnětí svobody až na dva roky.

Foto: ČTK

Fanoušci Aberdeenu na olomouckém stadiónu.

Článek

Mladíci fanoušky napadli poblíž olomoucké restaurace Drápal. Nejprve se jeden z útočníků pokoušel dívce ze Skotska vytrhnout šálu z krku. "Doslova se na ni vrhl a začal jí brát klubovou šálu. Dívce přispěchali na pomoc dva kamarádi. Na ty si však políčili další olomoučtí výtržníci," uvedla mluvčí. Mladíkům však pouhá rvačka nestačila. Skotskému fanouškovi při potyčce navíc svlékli a ukradli tričko.

Policie po incidentu zadržela pět mladíků, posledního 23letého muže zatím strážníci kvůli jeho opilosti nevyslechli. Podle mluvčí měl v krvi asi dvě promile alkoholu a proto skončil v protialkoholní záchytné stanici. "Šetření bude pokračovat po jeho vystřízlivění," dodala Vlachová.

Fanouška v baru ohrožovala i dýmovnice

Policisté kromě tohoto útoku šetří napadení i jiného skotského fotbalového fanouška. Toho v noci na čtvrtek před olomouckým barem v centru města ohrožovali dva muži, kteří Skota několikrát praštili pěstí do obličeje. Jeho zranění naštěstí nebyla nijak vážná. Ošetřili mu je ambulantně lékaři fakultní nemocnice. Ještě před incidentem do zmíněného baru, v němž fanoušek seděl, vhodil neznámý člověk dýmovnici. 

"Oba muži byli zajištěni. Zatím jim nebylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu. Případ ale dosud nebyl uzavřen, vyšetřování probíhá na svobodě," uvedla mluvčí. Doplnila, že totéž platí o dvojici mužů, z nichž jeden se chtěl před zápasem vyhnout policejní kontrole a pokusil se utéct. Druhý se choval vůči policistům agresivně.

Fotbalisté Olomouce ve čtvrteční odvetě třetího předkola Evropské ligy porazili skotský Aberdeen 3:0 a hladce postoupili do další části soutěže. Duel ve Skotsku Sigma vyhrála 5:1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám