Hlavní obsah

Policie zahájila trestní stíhání údajného piráta z D1

Praha

Policie zahájila minulý týden trestní stíhání Aleše Trpišovského, který na konci loňského roku podle policie agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu na dálnici D1. Informoval o tom deník Blesk, kterému to řekl státní zástupce Tomáš Milec. Za pokus o ublížení na zdraví a poškozování cizí věci hrozí Trpišovskému až 12 let vězení.

Článek

Trpišovský podle policie ve dvou případech předjel na dálnici D1 pomalejší automobily zprava, opět se před ně zařadil a prudce brzdil. Tím donutil řidiče k zastavení. V jednom případě řidič pomalejšího auta nestačil zabrzdit a havaroval.

Krajské státní zastupitelství krátce poté ale policii vrátilo případ k došetření, protože se řidič podle žalobců nedopustil trestných činů, z nichž ho policisté vinili. Nyní se případ posunul dál. "V uplynulém týdnu bylo (s Trpišovským) zahájeno trestní stíhání," řekl listu Milec.

Trpišovský není spokojen se stavem, v jakém mu policie po třech měsících koncem března vrátila jeho už proslulý bíločerný Mercedes ML 63 AMG se čtyřmi dvojkami na registrační značce. Za zrezivělé brzdy a další součástky plus vybitou gelovou autobaterii žádá od policie finanční náhradu.

„Jde o necelých padesát tisíc korun. Nechali to v nevětrané garáži, takže některé díly zrezly, navíc nechali vybít baterii, která se prostě vybít nesmí. S vozem tak zacházeli v rozporu s pokyny výrobce,“ zdůvodnil pro Právo nárok svého klienta advokát Michal Pacovský.

Původní stíhání Trpišovského středočeská státní zástupkyně Miloslava Zagarová zastavila už na přelomu roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám