Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého z vraždy úřednice

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie v úterý odpoledne zadržela podezřelého z vraždy úřednice na úřadu práce v Praze 2. Podle informací Novinek byl zadržen v Palackého ulici, v batohu měl mít zbraň.

Policie zadržela podezřelého z vraždy úředniceVideo: Jaroslav Šejko/Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Pachatel byl právě dopaden ve Vodičkově ulici i díky využití městského kamerového systému. Děkuji policii za skvělou práci,” uvedl pražský primátor Zdeněk Hřib. Podle informací Novinek se zásah odehrál v Palackého ulici, která do Vodičkovy ústí.

Zadržení vzápětí potvrdila i policie. „Pražští kriminalisté muže zadrželi za pomoci donucovacích prostředků. Muž je podezřelý z trestného činu vraždy,” uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Policie odváží podezřelého z místa zadrženíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Po muži policie intenzivně pátrala od jedenácté hodiny, kdy měl postřelit zhruba 50letou ženu na úřadu práce. Žena o tři hodiny později v nemocnici zemřela. Muž si na útěku stihl koupit novou košili a kšiltovku, do které se převlékl.

Postřelená žena z úřadu práce v nemocnici zemřela

Krimi

Policisté mezitím rozjeli pátrání, nad Prahou létal také vrtulník. Kriminalisté v rámci pátrání požádali o pomoc řidiče, kteří okolo 10:45 projížděli Bělehradskou ulicí a mají v autě palubní kamery, aby jim je poskytli.

Lidé zapalují svíčky před úřadem práce za zastřelenou úředniciVideo: Richard Wágner, Novinky

Šestašedesátiletý Dvořák byl podle policie ozbrojený a nebezpečný. Policie jej viní také z útoku lepkavou látkou na ženu ve středních Čechách. Při vstupu do jeho pražského bytu se v sobotu zranil jeden z policistů, když vybuchl nástražný systém umístěný na dveřích. Kriminalisté ho tam hledali právě kvůli útoku kyselinou.

Foto: Jaroslav Šejko, použito se souhlasem autora

Zadržení podezřelého v centru Prahy

Policie hledala nebezpečného muže, který polil ženu leptavou látkou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám