Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelé ze zapálení domu s Romy

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROŽMITÁL

Policie zadržela tři mladíky podezřelé z toho, že se minulý týden v Rožmitále pod Třemšínem pokusili zapálit rodinný dům obývaný Romy. Jeho obyvatelům se oheň podařilo uhasit před příjezdem hasičů. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Soud mladíky poslal do vazby, řekl v úterý příbramský policejní ředitel Václav Stupka. Tři muži ve věku od 18 do 20 let byli obviněni z obecného ohrožení.

Jsou podezřelí, že v noci 10. července polili okenice a dveře romského domu benzínem a zapálili je. Uvnitř v té době bylo devět lidí.

Jedna žena ale ještě nespala a dívala se na televizi. Uviděla oheň a zburcovala celou rodinu.

Podle informací místních obyvatel i vedení obce nebyl tento útok první. "Už to byl asi čtvrtý incident. Mluvil jsem s jedním členem té rodiny, který pracuje u nás na úřadě, a údajně na ně útočí parta zdejších mladíků. Na tohle si ale měli najmout nějaké příbramské skinheady," říkal místostarosta Rožmitálu Jiří Matějka. Tuto verzi policie vyšetřováním a zatčením třech mužů z Příbrami potvrdila. Dřív místní vandalové především rozbíjeli rodině okna v domě, proto si rodina na dům namontovala okenice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám