Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelé z výroby drog, v bytě našla sedm miliónů v hotovosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět zadržených cizinců, taková je bilance akce kriminalistů s krycím názvem „Přehrada“. Při zásahu, který se odehrával na několika místech ve středních Čechách a Praze, našli policisté celkem sedm miliónů korun, z toho šest bylo v jednom pražském bytě. Kriminalisté našli také suroviny pro výrobu drog a luxusní vozy. Ve středu o tom informoval mluvčí policie Aleš Pavlík.

BEZ KOMENTÁŘE: Zatčení podezřelého muže v garážiVideo: Policie ČR

 
Článek

Přehradu spustili policisté již loni v září. Nyní oznámili, že zadrželi pět osob cizí státní příslušnosti, konkrétně Vietnamců.

„Pachatelům hrozí trest odnětí svobody v délce trvání osm až 12 let. Byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,” uvedl mluvčí.

Foto: Novinky

Policisté našli celkem sedm miliónů korun, z toho šest milionů bylo v jednom pražském bytě

„V rámci realizace bylo provedeno celkem šest domovních prohlídek a šest prohlídek jiných prostor a pozemků, během kterých bylo zajištěno velké množství komponentů k provozu pěstíren konopí a varen metamfetaminu, dále čtyři luxusní vozidla (BMW X5, AUDI A6, VW Passat a Škoda Superb), finanční hotovost v různých měnách v celkové hodnotě řádově v jednotkách miliónu korun, přes 20 kg metamfetaminu v konečné fázi výroby a 1500 kusů rostlin konopí setého,” dodal mluvčí.

Foto: Novinky

Policisté našli celkem sedm miliónů korun, z toho šest milionů bylo v jednom pražském bytě

Trestní stíhání bylo zahájeno proti všem pěti zadrženým cizincům, 28. dubna byli vzati do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám