Hlavní obsah

Policie zadržela muže podezřelého ze znásilnění turistky na Proseku. Poznali ho na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zadržela 38letého muže podezřelého ze znásilnění a oloupení turistky na pražském Proseku. Pomohl k tomu všímavý oznamovatel, který ho spatřil na ulici. Policie pro násilníka bude žádat vazbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Hledaný muž byl dopoledne dopaden ve Střelničné ulici v Praze 8 díky oznamovateli, který ho poznal na fotografii v médích. Muže zadrželi policisté a předali ho kriminalistům. Při výslechu se pak k činu doznal,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Kriminalisté ho nyní vyslechnou a následovat bude v nejbližších hodinách také obvinění. Policie o případu informovala v neděli a hned dostala několik tipů od občanů. V pondělí pak zveřejnila jeho jméno a podobu.

Zvrhlík doprovodil turistku v Praze do hotelu. Po cestě ji znásilnil

Krimi

Muž podle policie přepadl ženu 25. prosince. Turistka přijela do Prahy strávit vánoční svátky se synem a na první svátek vánoční cestovala z nádraží Smíchov do hotelu na Proseku. Při přestupu na Palmovce ji podle policie oslovil neznámý muž a nabídl jí pomoc.

„Zeptal se jí, kam cestuje, a že není problém, aby ji doprovodil až k hotelu, který hledala. S tím žena souhlasila a nechala se metrem a autobusem doprovodit na Prosek, odkud pokračovali pěšky přes park u ulice Na Jetelce,“ informoval v neděli Daněk.

V parku muž na ženu vytáhl nůž a chtěl peníze. Žena mu dala několik desítek dolarů, aby jí dal pokoj. Útočník jí však přiložil nůž na krk a na lavičce si podle policie vynutil orální sex. Následně utekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám