Hlavní obsah

Muž chtěl vyhodit kojence z okna, po vyjednavačce házel nože a nádobí

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba tři hodiny vyjednávali v sobotu večer policisté s opilým 24letým mužem, který v Sezemicích na Pardubicku vyhrožoval vyhozením několikatýdenního kojence z okna bytu v druhém patře.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Atmosféra na místě byla opravdu dramatická. Reálně hrozilo, že muž několikatýdenního kojence skutečně z ona vyhodí,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Policii na místo přivolala nešťastná matka, kterou muž nechtěl pustit do bytu.

„Vyjížděli jsme po 20. hodině po jejím ohlášení. Na místě už byla městská policie. Už v průběhu vyjednávání se naší vyjednávačce zdálo, že je opilý a že tam dál popíjí. Což se pak potvrdilo, protože nadýchal 1,5 promile alkoholu,“ pokračovala Janovská s tím, že muž s policisty nechtěl spolupracovat, po policejní vyjednavačce házel nádobí, nože nebo jí poléval z okna vínem.

Své výhrůžky několikrát během vyjednávání umocňoval tím, že se s dítětem v náručí nakláněl z okna. Jednou dokonce sám vylezl na parapet okna, kde vrávoral.

„Napětí a strach o miminko by se na místě mezi přítomnými dal doslova krájet. O to větší byla následně úleva, když po 23. hodině ze dveří bytového domu vyšel policista zásahové jednotky s plačíčím kojencem v náručí,“ dodala policejní mluvčí.

Muž byl zadržen. Více informací nechce policie v tuto chvíli k případu zveřejňovat.

Policie muže dál vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám