Hlavní obsah

Policie zadržela 57 osob, které jsou podezřelé ze 107 trestných činů

Praha

Pražští kriminalisté zadrželi v polovině listopadu 57 lidí, které podezírají z celkem 107 trestných činů. Jsou mezi nimi loupeže, krádeže, podvody i vydírání. Zadržení se ve většině případů neznali a působili v různých skupinách na odlišných místech. Policisté přišli podezřelým lidem na stopu při třídenní bezpečnostní akci i při práci na konkrétních případech. O případu v pátek informoval kriminalista Luděk Procházka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Policisté měli v polovině listopadu žně při zatýkání pachatelů trestných činů.

Článek

Přes 200 policistů podle něj zasahovalo v devíti jednotlivých akcích od 14. do 17. listopadu. Z kontroly 542 lidí jich skončilo 57 v poutech. "Jsou podezřelí nebo byli obviněni ze 107 trestných činů, například z loupeží, krádeží, vydírání, pohlavního zneužívání, týrání svěřené osoby a úvěrových podvodů," řekl Procházka.

Kriminalisté například zadrželi pět mladíků, kteří mají údajně na svědomí čtyři loupežná přepadení v pražské Krči. Podle vyšetřovatelů si většinou vytipovali oběť při popíjení v restauraci. V jednom případě způsobili napadenému muži zlomeninu lebky s krvácením do mozku. Při loupežích si prý brali zejména mobilní telefony a hotovost v řádu tisíců korun.

Policisté uvedli, že se zadržení k činům přiznali a jeden skončil ve vazbě. Dalším případem je podle Procházky odhalení skupiny Bulharů, kteří údajně vydírali svého krajana. Kriminalisté je podezírají z toho, že muže odvezli za město, kde mu hrozili zbraní zabitím nebo uřezáním prstů, a musel podepsat směnku na 250 tisíc korun. Soud v tomto případě poslal čtyři lidi do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám