Hlavní obsah

Policie začala stíhat manažery kvůli kauze Mostecké uhelné

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká policie zahájila trestní stíhání manažerů zapojených do kauzy privatizace Mostecké uhelné společnosti (MUS). Ve středu to potvrdil mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Celkem šesti osobám bylo rozesláno usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin zneužití informace a postavení v obchodním styku," uvedl Ibehej. Policie zatím nechce poskytovat další informace.

Podnět policii podalo počátkem června ministerstvo financí. V trestním oznámení Česká republika uplatnila svůj civilní nárok na náhradu způsobené škody. [celá zpráva]

"Předložený materiál shrnuje dosud známé, ale i nové, poznatky, a zpracovává je komplexně a v jedné analýze," okomentoval tehdy krok ministerstva mluvčí resortu Ondřej Jakob.

Bez ohledu na nynější postup českých orgánů pokračuje proces ve Švýcarsku, kde se ČR domáhá navrácení 12 miliard korun, které švýcarská justice zablokovala na tamních účtech. Švýcarská strana rovněž obvinila sedm bývalých manažerů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám