Hlavní obsah

Policie vyšetřuje úmrtí rodičky po porodu

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚČÍN

Děčínská policie se začala zabývat tragédií, která se odehrála v tamní nemocnici. Zhruba půldruhé hodiny po náročném porodu syna tam v pátek zemřela zřejmě kvůli vykrvácení mladá rodička. Příbuzní mrtvé ženy jsou podle TV Nova přesvědčeni o chybě porodnice, která podle nich zanedbala péči. Proto již také podali trestní oznámení. Policie bude prý věc šetřit pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Článek

Paní Šárka K. měla na svět přivést již své třetí dítě. Ještě ve čtvrtek večer, krátce před porodem, bylo prý vše naprosto v pořádku. Během noci a rána však lékaři údajně podali ženě několik tablet na vyvolání porodu. Mladá matka psala v té době příteli SMS, že má velké bolesti. "Připadám si jako pokusný králík, nikdo mi nic neřekne," citoval na Nově přítel zemřelé ženy její SMS.

V pátek ráno otec dítěte zjistil, že se jeho syn narodil císařským řezem a přítelkyně je ve velmi vážném stavu. "Vůbec o mně nevěděla, neustále sténala, nereagovala," popsal situaci novopečený, ale zdrcený otec.

Poté, co jej lékaři poslali domů s tím, že prý může začít slavit, začala matka dítěte podle Novy krvácet z dělohy a skončila na jednotce intenzivní péče. Tam i přes snahu lékařů zemřela. "Komplikace nastaly až po porodu, kdy došlo k náhlým událostem. Momentálně vylučujeme, že by se jednalo o selhání při porodu či těsně po něm," uvedl zástupce porodnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám