Hlavní obsah

Policie vyšetřuje rodiče dětských kapsářů

Právo, hon
OSTRAVA

Minimálně 46 kapesních krádeží zejména v ostravských a pražských hypermarketech mají podle policie na svědomí desetiletý chlapec a jeho dvě sestry ve věku 12 a 14 let. Jejich 37letého otce a o rok mladší matku z Ostravy-Vítkovic chce policie obvinit z toho, že jim krádeže umožnili. Manželům z Ostravy-Vítkovic hrozí odnětí svobody do pěti let.

Článek

Škoda je vyčíslena na 420 tisíc korun. Mladí pachatelé se zaměřovali především na zákazníky, které připravovali o peněženky, kabelky a další osobní věci. "Byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže," informoval mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Kriminalisté sice podle něj neprokázali, že rodiče děti ke krádežím naváděli, takže nemohou být obviněni z návodu ke krádeži. Podařilo se ale jednoznačně prokázat, že v době krádeží rodiče přinejmenším byli poblíž místa činu. "I tak je výjimečné, že se podařilo podobnou trestnou činnost prokázat. Bývá to spíše ojedinělé," dodal Klézl.

Krádeží se nezletilí sourozenci dopouštěli ve velkých nákupních centrech na území celé republiky, v Ostravě a Praze ale bylo krádeží nejvíce. "Do školy děti nechodily a jejich rodiče jim absence sami omlouvali," uvedl mluvčí policie s tím, že právě v době neomluvených absencí kamery v nákupních centrech děti zaznamenaly, jak kradou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám