Hlavní obsah

Policie vylovila z Hracholuské přehrady dva trezory z lednové krádeže

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policie téměř po roce našla dva trezory, které odnesli zloději z domu v Plzni na Slovanech. Našli je při pátrání na dně hracholuské přehrady. Teď se podařilo policii dopadnout také zloděje. Jde o šestadvacetiletého recidivistu a jeho o osm let staršího komplice.

Foto: Policie ČR

Trezory se podařilo nalézt v hracholuské přehradě

Článek

„Oba jsou vyšetřováni na svobodě,“ řekla Právu policejní mluvčí Veronika Hokrová. Dva volně umístěné trezory s cennostmi a penězi v české i zahraniční měně si zloději odvezli v lednu, při tom stačili poničit zdi i schodiště uvnitř domu. Ten prohledali důkladně.

Rukavice za 250 korun mohou stát zloděje až osm let ve vězení

Krimi

„Mimo jiné vešli do dětského pokoje, ve kterém našli dvě dětské pokladničky – ty poškodili, aby se dostali k jejich obsahu,“ podotkla Hokrová. Přišli si tak na sedm stovek v drobných, celková škoda se ale vyšplhala na téměř 780 tisíc korun.

Ženich v Brně si odložil tašku s penězi a šel se fotit. Zloděj mu ji sebral

Krimi

Kriminalistům se podařilo vystopovat, kde se dvojice zbavila odcizených trezorů – shodili je ze silničního mostu přes hracholuskou přehradu. „Policisté je v součinnosti s hasiči nalezli v hlubinách nádrže,“ doplnila Hokrová. Zloděje se pak podařilo dopadnout v polovině prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám