Hlavní obsah

Policie viní ženu z Bruntálska z toho, že nechala zvlčit své dítě

Právo, hon
Vrbno pod Pradědem

Z přečinu ohrožení výchovy dítěte obvinila policie devětapadesátiletou ženu z Bruntálska. Kriminalisté ji zadrželi na základě soudního příkazu na letišti v Brně. Podle obvinění se dlouhodobě nestarala o své dítě a místo toho si cestovala po světě, kde se snažila vydělat peníze. O případu informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ženě je kladeno za vinu, že od roku 2011 nejméně do dubna 2017 v obci na Vrbensku měla ohrozit rozumový, citový a mravní vývoj svého syna. V době, kdy ještě byl nezletilý, ho měla ponechat v péči jeho starší 22leté sestry a od roku 2016, kdy její dcera odcestovala pracovně mimo republiku, ponechala syna v péči bývalého přítele dcery,“ uvedla mluvčí s tím, že ani přítel dcery se o dítě nestaral, protože i on cestuje za prací.

„Obviněná za synem dojížděla v nepravidelných intervalech na tři týdny jednou za tři měsíce. Dítě tak nemělo stálý výchovný dohled, což mělo značný vliv na jeho chování a začalo páchat protiprávní jednání,“ doplnila Jiroušková. Obviněné ženě hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám