Hlavní obsah

Policie viní stavitele za smrt ženy, na kterou se v Olomouci zřítila část domu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoučtí kriminalisté viní čtyřiačtyřicetiletého muže z Karviné ze smrti osmasedmdesátileté ženy, která zemřela loni v říjnu poté, co se na ni zřítila část štítové zdi jednoho z objektů na ulici 8. května v centru Olomouce.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Sutiny z domu usmrtily v centru Olomouce osmasedmdesátiletou ženu.

Článek

Byl obviněn ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. „Toho se měl dopustit jako majitel firmy, která opravovala fasádu domu. Podle stavebního zákona nezabezpečil odborné vedení stavby, na kterou bylo vydáno stavební povolení,“ řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Muži hrozí až tři roky vězení.

Na chodník se zřítila zhruba padesát centimetrů vysoká a třicet centimetrů široká falešná štítová zeď, tzv. atika. K jejímu uchycení ke zbytku stavby posloužily v 19. století pásky železa, což bylo v souladu s tehdejšími stavebními předpisy.

Po neštěstí se spekulovalo mj. o tom, zda na zřícení zdi neměl vliv tramvajový provoz v ulici. To se však nepotvrdilo. Olomoucký magistrát po tragédii zvýšil kontrolu stavu nemovitostí v centru města.                                                                                                  

Reklama

Výběr článků

Načítám