Hlavní obsah

Policie viní muže ze Šumperska, že útočil sekerou na vlastní matku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Z pokusu o vraždu obvinili policisté třiačtyřicetiletého muže, který je podezřelý, že minulý týden ve čtvrtek zaútočil na Šumpersku se sekerou v ruce na svou pětašedesátiletou matku. Té se podařilo utéct a skrýt se u sousedů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice. Právo o tom v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Ve čtvrtek 13. června krátce před devatenáctou hodinou jsme přijali oznámení o napadení ženy z Šumperska. Policisté na místo během pár minut dorazili a od napadené ženy zjistili, že na ni doma sekerou zaútočil její syn. Zraněné ženě se podařilo útoku ubránit a z domu utekla k sousedům,“ uvedl mluvčí

Policisté podle něj na místě okamžitě podnapilého muže zadrželi. Žena byla převezena do nemocnici v Šumperku. „Motivem útoku byly pravděpodobně dlouhodobé rodinné spory mezi matkou a synem. Obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost,“ konstatoval Hejtman.

Soud poslal obviněného do vazby. „Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ dodal Hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám