Hlavní obsah

Policie v Plzni dopadla cyklistu lupiče

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Chodci v plzeňských ulicích se mohou cítit zase o něco bezpečněji. Policisté dopadli cyklistu, který je za jízdy okrádal. V cele skončil dvaačtyřicetiletý muž pro podezření, že během měsíce připravil o cennosti nejméně dvanáct lidí.

Foto: Petr Nový, Novinky

Policisté lupiče - sportovce nakonec dopadli.

Článek

Používal přitom stále stejný způsob - u vyhlédnuté oběti přibrzdil, vytrhl ji z ruky například kabelku nebo mobilní telefon a ujel. Než se stačil okradený člověk vzpamatovat a přivolat pomoc, lupič byl pryč.

„Pachatel chodce okrádal na různých místech města. Většinou je připravil o mobilní telefon, který v tu chvíli používali. Mobily pak prodal v zastavárně a peníze použil pro svoji potřebu,“ řekla Ivana Telekešová z plzeňského ředitelství policie.

Podle ní byl muž obviněn z krádeže a porušování domovní svobody. Policisté navíc zjistili, že má na svědomí ještě několik vloupaček. Právě při jedné z nich si opatřil jízdní kolo, na kterém pak chodce okrádal.

V minulosti už byl také soudně trestán. Na začátku října roku 2004 ho soud poslal za loupež na dva a půl roku do vězení. V listopadu 2006 ho soud z výkonu trestu podmíněně propustil se zkušební dobou na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám