Hlavní obsah

Policie v Brně evakuovala kvůli bytu s chemikáliemi dalších 52 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Policisté v noci na úterý evakuovali ze Šámalovy ulice v brněnských Židenicích dalších 52 lidí kvůli chemikáliím, které tam našli v jednom bytě. V pondělí muselo ze stejného důvodu opustit své domovy 25 lidí. Pyrotechnici nyní odvážejí nebezpečné látky k likvidaci. Část ulice proto zůstává uzavřena pro dopravu i chodce. Policie to v úterý uvedla na svém webu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

V Šámalově ulici v Brně-Židenicích našli policisté 9. prosince 2019 v bytě mrtvého muže a velké množství chemikálií.

Článek

„V noci jsme přijali na radnici asi 52 lidí. Spolu s hasiči jsme je zaopatřili dekami, lehátky, donesli jsme jim nějaké občerstvení. Lidi jsou v zasedacích místnostech, v kancelářích. Teď čekáme na další pokyny, kolem poledne by měla být snad akce pyrotechniků ukončena,“ řekl starosta Židenic Aleš Mrázek (ANO).

Chod radnice by neměl být nějak výrazněji narušen. „Máme sice zabraná dvě patra, ale kolegové se v kancelářích trochu uskromní a kdo má práci venku, ten to vyrazí pořešit. Budeme trochu improvizovat,“ dodal Mrázek.

Policisté vedle bytu, v němž nalezli v pondělí mrtvého muže a velké množství chemikálií, prohledávají i přilehlý sklep. Předpokládají, že na místě budou pracovat do poledních hodin, poté by se mohli evakuovaní vrátit domů.

V pondělí po poledni po nálezu chemikálií policisté ulici uzavřeli, situaci vyhodnotili jako nebezpečnou a ihned evakuovali z okolních domů 25 lidí. V pondělí po 18:00 bylo podle policie ale jasné, že se tito evakuovaní domů na noc nevrátí.

V brněnském bytě našli mrtvolu a chemikálie, dům evakuovali

Krimi

Policejní mluvčí tehdy doplnil, že evakuace trvá a velitel opatření někdy později rozhodne o dalším postupu, aby všichni zůstali v bezpečí.

Dosud není jasné, jaké množství chemikálií v bytě je. Co bylo příčinou mužova úmrtí, policie vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám