Hlavní obsah

Policie už mluvila s řidičem z Mánesova mostu, nic ale nezjistila

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Jen pár hodin po nehodě vyšetřovatelé mluvili s mužem, jenž má na svědomí minimálně jeden lidský život. Ještě na nemocničním lůžku. Proč vjel do protisměru, ale vyšetřovatelé neprozradili. Podle záchranářů ovšem řidič opilý nebyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři stále pátrají po muži, který při dopravní nehodě v úterý spadl do VltavyVideo: Novinky

 
Článek

„Rozhodně nešlo o výslech, ale o prvotní zjišťování skutečností. Vyšetřovatelé s ním mluvili v nemocnici, kde byl hospitalizovaný. Vyslechnut bude, až to jeho psychický a zdravotní stav dovolí. Z rozhovoru ovšem nevyplynul nějaký konkrétní směr vyšetřování,“ řekl Právu Tomáš Hulan, mluvčí pražské policie.

Standardně vyšetřovatelé pracují se čtyřmi verzemi nehody, a to technická závada, zanedbání řidičských povinností, zdravotní stav a ovlivnění řidiče alkoholem nebo drogami. Tu poslední i předposlední variantu však vyvrací zjištění záchranářů na místě.

Foto: HZS Praha

Záchranáři na místě neštěstí

„Řidič, kterého záchranáři na místě ošetřovali, nebyl v ohrožení života. Utrpěl úraz hlavy a měl zhmožděný hrudník, ale normálně komunikoval. Vůbec zdravotníci nezaznamenali známky opilosti nebo chování ovlivněné požitím drog,“ řekla Právu mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Náraz vymrštil dva lidi do ledové Vltavy

Desítky policistů a hasičů stále propátrávají Vltavu, aby našli poslední oběť hrůzné nehody, při které řidič VW Polo najel do dvojice Čechů. Sebe a svého spolujezdce zranil a dva lidi náraz odmrštil do ledové řeky.

Foto: HZS Praha

Vozidlo, které na mostě havarovalo

Sedmašedesátiletý řidič zatím z nejasných důvodů v úterý krátce před 19. hodinou vjel na Mánesově mostě k levé straně a porazil dva procházející.

Sedmasedmdesátiletý spolujezdec a řidič měli po střetu poraněnou hlavu a hrudník. Oba ošetřili lékaři Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Staršího muže, který seděl na místě spolujezdce, pak propustili. Zraněný řidič musel zůstat. „Pacienta jsme hospitalizovali, ale je ve stabilizovaném stavu,“ sdělila Právu Jitka Zinke.

Na Mánesově mostě v Praze vjelo auto do lidíVideo: Jiří Forman, Novinky

Dva chodci ovšem silou nárazu přepadli přes zábradlí a skončili ve Vltavě. Ženu se podařilo hasičům vytáhnout z ledové vody po půl hodině, a přestože ji úspěšně resuscitovali a spolu s ostatními převezli do střešovické nemocnice, třiačtyřicetiletá chodkyně svým zraněním v průběhu noci podlehla.

Potápěči hledají tělo, policisté živého muže

Hlavní prioritou je nyní vypátrat druhého sraženého. Policie totiž pořád věří, že by mohl žít.

„Stále je tu možnost, že ho vypátráme živého. Policisté prohledávají i místa, která by nesla známky toho, že se tamtudy někdo dostával z vody. Mohl být zraněný, zmatený a odejít kamkoli. Nejen ze svědeckých výpovědí máme jistotu, že byl vozem skutečně sražen,“ dodal Hulan.

Do pátrání se tak zapojili policisté, říční policie, potápěči (jak od policie, tak z hasičského sboru) a do akce byl nasazen i vrtulník s termovizí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám