Hlavní obsah

Policie u nádraží v Praze zatýkala. Samopal v autě byl atrapa, ale drogy pravé

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Při pochůzce u hlavního nádraží v Praze si policisté ve čtvrtek všimli samopalu pohozeného na sedačce zaparkovaného auta. Jak se následně ukázalo, v autě byly atrapy zbraní, v poutech přesto postupně skončili dva mladí muži. Policisté u nich našli tvrdé drogy.

BEZ KOMENTÁŘE: Nález atrap zbraní v autě v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Vše začalo běžnou pochůzkou dvojice policistů v okolí hlavního nádraží. V Opletalově ulici si policisté všimli na zadní sedačce zaparkovaného vozu pohozeného samopalu.

„Policisté začali na místě celou situaci řešit. O chvíli později se k autu dostavili dva členové posádky, u kterých našli policisté bílou krystalickou látku. Ta byla při předběžném testu označena jako pervitin,” uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, policisté prvního z mužů ihned spoutali a k prohledání auta povolali kolegu se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání drog. V průběhu kontroly se pak k autu dostavil i druhý muž, který se svého spoutaného kamaráda ptal, co se děje. I on o chvíli později skončil v poutech. Z vozidla vytáhli policisté tři atrapy zbraní - dvě pistole a jeden samopal.

„V případě samopalu šlo o nefunkční atrapu AK-47. V současné době nevíme, zda nález drog bude řešen pro podezření z přestupku, případně trestného činu. Vše se bude odvíjet od nalezeného množství této látky,” doplnila policejní mluvčí.

Oba mladé muže převezli policisté na policejní služebnu. Stejně tak zajistili atrapy zbraní a nalezené drogy v průhledném sáčku.

Reklama

Výběr článků

Načítám