Hlavní obsah

Policie střílela při honičce v Praze. Agresivní řidič ujížděl s kradeným BMW

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Auto kradené v Německu pronásledovali ve čtvrtek policisté pražskými ulicemi. Zdrogovaného řidiče zastavil až varovný výstřel, následně se vydával za někoho jiného, aby tak zkomplikoval své ztotožnění.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž ujížděl Prahou s ukradeným BMWVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si všimli BMW v Bucharově ulici a zjistili, že jeho registrační značky jsou odcizené v Karlovarské kraji. Pochopitelně chtěli řidiče zastavit, ten ale začal ujíždět po Plzeňské ulici směrem do centra Prahy. Následně se obrátil, jel na červenou a u hotelu Golf na chodníku smetl sloup osvětlení.

Motorkář ujížděl parkem v Praze až 140 km/h

Krimi

„Tahle nehoda ho však neodradila a pronásledování pokračovalo, a to až do areálu ČVUT, kde mu plány překazila zaparkovaná vozidla v uličce. Následně řidič začal z vozidla utíkat a policista použil varovný výstřel, díky čemuž muže po pár metrech dostihl a zadržel,“ informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Foto: Policie ČR

Auto ukradené v Německu.

Po zadržení muž uváděl schválně jiné údaje. Policisté však brzy zjistili, že jde o 37letého muže, který měl zákaz řízení, byl hledaný a zdrogovaný. Auto bylo ukradené v Německu.

Muž skončil na policejní služebně, kde mu bylo sděleno podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení. „Řidič se bude zodpovídat i z jízdy pod vlivem návykových látek. V současné chvíli kriminalisté spolupracují s německými kolegy a zjišťuji okolnosti k odcizenému vozidlu,“ doplnila Siřišťová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám