Hlavní obsah

Policie stíhá studentku, u které pes při exhibici našel marihuanu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až na rok do vězení může jít devatenáctiletá studentka jedné z plzeňských středních škol, které se minulý měsíc stal osudným výcvik policejního psa přímo v budově školy. Německý ovčák Quito vyčuchal v její skřínce více než 105 gramů marihuany.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Vyšetřovatelé nyní studentku obvinili z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky. “Případ jsme zpracovali ve zkráceném trestním řízení a spis už předali státnímu zástupci,“ potvrdila v pondělí Právu mluvčí plzeňské policie Simona Čejková.

Dívka měla smůlu, když pes k překvapení všech diváků zamířil k její skřínce namísto té, kam psovod ukryl cvičný vzorek drogy. Quito si před skřínkou sedl a začal štěkat tak, jak to má naučené v případě, že objeví drogu.

„Třiapadesátiletá pracovnice školy, která výcvik sledovala, přivedla na místo studentku. Když otevřela skřínku, byla uvnitř igelitová taška s marihuanou,“ dodala Čejková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám