Hlavní obsah

Policie stíhá plzeňského advokáta, měl se zaplést do pletich při exekutorské dražbě

Právo, pab
Plzeň

Policisté podle zjištění Práva obvinili plzeňského advokáta Zdeňka P. kvůli podezření, že napomáhal obchodníkovi s realitami ovlivnit dražbu v rámci exekučního řízení. Stíhání obou mužů Právu v úterý potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Ve věci jsme zahájili trestní stíhání proti dvěma mužům ve věku 43 a 44 let. Starší z nich byl obviněn pro přečin pletichy při veřejné dražbě, druhý muž potom z účastenství na tomto přečinu formou pomoci,“ upřesnila Hokrová.

Případ se točí kolem dražby vyhlášené Exekutorským úřadem v Chebu v květnu loňského roku. Předmětem elektronické aukce byla polovina bytové jednotky v Plzni.

Obviněný realitní makléř měl oslovit účastníka dražby s tím, že má také o nemovitost zájem, ale je ochoten se dražby neúčastnit výměnou za 15 tisíc korun. „Druhý obviněný jako advokát sepsal a následně poslal účastníkovi dražby příslib, kterým se měl dotyčný zavázat zaplatit požadovanou částku,“ upřesnila Hokrová.

Oběma stíhaným mužům hrozí až tři roky vězení, právníkovi navíc vyškrtnutí z advokátní komory, což by znamenalo konec jeho advokátní praxe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám