Hlavní obsah

Policie šetří vraždu a sebevraždu v karvinském dole

Právo, Novinky, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Smrt dvou horníků z Horní Suché na Karvinsku se pomalu objasňuje. Pitva ukázala, že v dole došlo k vraždě a následné sebevraždě. Uvedla to tisková mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Foto: Pavla Boháčová

Večer bude neobvyklý v mnoha směrech.

Článek

"Jako motiv činu se jeví vzájemné vztahy na pracovišti. Policisté na případu dále intenzivně pracují a zjišťují další okolnosti," řekla Bednarčíková.

Podle dobře informovaného zdroje Práva pracovali oba muži na stejném úseku jako důlní zámečníci. Jeden tam dělal patnáct, druhý devět let. "Mladší muž (33), který byl nalezen mrtev s řeznými ranami na krku, byl svobodný, starší (42), který se oběsil, byl ženatý a bezdětný," uvedl zdroj.

Oba horníci byli z Havířova. Inspektor bezpečnosti práce hornických odborů Vladimír Potomák Právu řekl, že na šetření případu se nepodílí, protože se nejedná o pracovní úraz. Podle něj však sebevražda v dole není až tak neobvyklá. Právě na Dole Darkov, pod nějž patří i inkriminovaná šachta 9. květen, se před pěti lety oběsil havíř.

"Vraždy se však stávají v dole jen velmi vyjímečně. Poslední byla asi před dvaceti lety," dodal Potomák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám