Hlavní obsah

Policie rozbila gang, který ukradl 43 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek 7. ledna se policistům podařilo na různých místech v Praze zadržet tři osoby, které se měly podílet na rozsáhlých krádežích aut. Sedmadvacetiletá žena a dva muži ve věku sedmadvacet a čtyřiačtyřicet let mají podle policie na svědomí 43 ukradených vozidel v celkové hodnotě téměř 21 miliónů.

Foto: Loučeň
Článek

"Na odhalení této dobře organizované skupiny spolupracovali pražští kriminalisté několik měsíců se svými kolegy z východních Čech. Zloději mají na svědomí zmizení 43 aut, zejména značek Volkswagen a Audi, která patřila zahraničním turistům," uvedl policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

První vozy ukradli loni v únoru v okrese Trutnov a v turistické oblasti Šumavy. Pak už se přesunuli do hlavního města, kde díky nim zmizelo dalších osmatřicet aut.

Krádeže měly obvykle stejný scénář. Do vytipovaných aut se podezřelí nejprve opatrně vloupali, aby co nejméně poškodili zámky dveří. Následně překonali veškerá zabezpečení, včetně elektronických komponentů a s vozem odjeli. Kradená auta většinou končila v pronajatých garážích na různých místech v Praze a následně se prodávala.

"Při prohlídkách garáží se podařilo několik aut zajistit, většinu ale skupina stačila odprodat. Kromě toho tam policisté objevili náhradní díly a nářadí k otevírání aut. Všem zadrženým hrozí až dvanáct let vězení," dodal Bernášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám