Hlavní obsah

Policie prověřuje ministra vnitra Rakušana

Praha
Aktualizováno

Policie prověřuje, jestli se současný ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) nedopustil ještě ve funkci kolínského starosty trestného činu porušení povinnosti při správě cizího majetku. Uvedla to v úterý Česká televize. Na Rakušana podala trestní oznámení iniciativa Chcípl pes.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN)

Článek

„Ve věci byly policejním orgánem zahájeny úkony trestního řízení, tedy prověřování, formálně pro přečin porušení povinnosti při správě cizího majetku. Prověřování nebylo ukončeno,“ řekl televizi státní zástupce Milan Hrubý.

Rakušan: Nová dozorčí rada České pošty už nebude mít vazbu na politiku

Ekonomika

Prověřování znamená, že policie nejprve zjišťuje, zda se vůbec stal trestný čin. Nikdo tudíž zatím nebyl obviněn.

Iniciativa Chcípl pes tvrdí, že město Kolín za Rakušanova působení uzavřelo několik nevýhodných smluv s advokáty, jejichž předměty se překrývají. Iniciativa konstatovala, že smlouvy za dva miliony korun ročně jsou neúčelné a nehospodárné.

Rakušan: Jsou to nesmysly

Rakušan obvinění odmítá. „Trestní oznámení může podat kdokoliv na kohokoliv. A iniciativa Chcípl pes ke svému ´boji´ proti vládě využívá i naprosté nesmysly. Za mého působení v roli starosty se náklady na právní služby snížily z 10 milionů ročně na 2 miliony,” napsal na sociální síť.

„Jsem připraven jakékoliv podezření přesvědčivě vyvrátit během podání vysvětlení, k čemuž mě Policie ČR jistě brzy vyzve. Zatím se tak nestalo,” doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám