Hlavní obsah

Policie prohlíží při pátrání po školačce z Ústí stovky kamerových záznamů

– Ústí nad Labem
Právo, ape

Již déle než dva týdny a zatím stále neúspěšně pátrá policie po ztracené 12leté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem. Kriminalisté prohlížejí stovky hodin záznamů z kamer a prověřují desítky tipů od veřejnosti. A stále přicházejí další.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřešovaná dívkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Na speciálním call centru na lince 158 zaznamenávají policisté desítky tipů, jen o minulém víkendu jich dorazilo na sedm desítek. Přicházejí z celého Česka. Celkově se kriminalisté zabývali nebo zabývají více než 200 poznatky.

Kriminalisté také vyhodnocují stovky hodin záběrů z kamerových systémů, a to nejen z Ústí nad Labem, ale i jiných míst v Ústeckém kraji.

Již v minulém týdnu požádali policisté veřejnost o záznamy ze soukromých kamer z okolí bydliště ztracené Michaely v ústecké čtvrti Klíše. Na městském kamerovém systému v Ústí dívka spatřena nebyla.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

„V souvislosti s pátráním po Míše Muzikářové jsme vyslechli desítky osob, zhlédli již přes stovku hodin kamerových záznamů, vyhodnotili desítky neustále přicházejících poznatků od veřejnosti, zmonitorovali komunikace na sociálních sítích z Míšina okolí a provedli další množství úkonů, které by nás měly přivést na stopu Míši,“ uvedla ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na případu stále intenzivně pracuje tým zhruba 20 kriminalistů.

Zmizela před patnácti dny

Na policii volají dokonce i senzibilové a vědmy s informacemi, kde by mohla dívka být. Žádný poznatek ale k opravdové stopě nevedl.

Různé spekulace, kde by ztracená Michaela mohla být, se objevují i na sociálních sítích. Tam se domlouvají lidé i na společných pátracích akcích v Ústí nad Labem.

Foto: Policie ČR, ČTK

Dvanáctiletá dívka na jedné z archivních fotografií

Matka nahlásila zmizení své 12leté dcery ve středu 11. ledna kolem 18.45 večer. Policisté ihned zahájili pátrání. Dívka byla údajně ještě kolem páté až šesté hodiny ráno doma, kdy měla začít komunikovat na sociálních sítích. Její matka odešla do práce dříve, dívka se do školy vypravovala sama. Tam ale nedorazila.

Michaela Patricie Muzikářová je zhruba 155 až 160 centimetrů vysoká, štíhlá, má hnědé vlnité vlasy. Vidí špatně na dálku – nosí dioptrické brýle s růžovými obroučkami.

Foto: ČR Policie, ČTK

Policisté pátrají po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústecka. Dívka nedorazila 11. ledna do školy, mobil má vypnutý.

Dívka na sobě měla při odchodu z domova s největší pravděpodobností černého kulicha s bambulí, prošívaný kabát tmavé barvy ke kolenům, legíny a kozačky, ze kterých vykukuje bílá kožešina. Na zádech měla růžový batoh s postranními kapsami značky Nike.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám