Hlavní obsah

Policie přivezla z Thajska hledaného podvodníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie přepravila z Thajska do České republiky 42letého muže, kterého soud v roce 2008 poslal na devět let do vězení za leasingové podvody. Muž byl zadržen v červenci na letišti na ostrově Koh Samui v provincii Suráttchání, kam přicestoval po vnitrozemském letu.

BEZ KOMENTÁŘE: Hledaný se ukrýval v ThajskuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Zadržený se v roce 1999 jako člen organizované skupiny dopouštěl leasingových podvodů. Opakovaně uzavíral fingované leasingové smlouvy na splátkový prodej, a to na základě oprávnění, které získal od jedné z leasingových společností. Zadržený podvody spolu s dalšími lidmi zastřešoval, koordinoval a plánoval,“ uvedla ve středu na policejním webu mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Vrchní soud v Olomouci muže v roce 2008 poslal na devět let za mříže, za které se ale nedostavil. Následně na něj byly vydány zatykače včetně mezinárodního. Již v roce 2014 měli policisté informace, že může být v Thajsku. To se postupem času ukázalo jako správná stopa a 14. července byl zadržen.

Hledaný muž přijel podle Bangkok Post do Thajska v únoru 2014 a dostal roční povolení k pobytu, které pravidelně obnovoval. Tvrdil, že se živí jako učitel jazyků v soukromém vzdělávacím ústavu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám