Hlavní obsah

Policie překvalifikovala vyšetřování požáru v Českém Švýcarsku. Někdo ho zapálil

– Děčín • Aktualizováno

Policie překvalifikovala trestný čin v souvislosti s vyšetřováním požáru v Českém Švýcarsku. Nyní jej vyšetřuje jako úmyslný trestný čin obecné ohrožení, který má také vyšší sazbu.

Záběry z policejního vrtulníku na hašení bambi vakemVideo: Policie ČR

 
Článek

Požár původně vyšetřovala jako obecné ohrožení z nedbalosti. „Na základě vyhodnocení dosud získaných informací a důkazů jsme případ překvalifikovali na trestný čin obecného ohrožení. Příčina požáru je nadále předmětem prověřování," sdělila Novinkám policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Oheň vypukl v Českém Švýcarsku 24. července a postupně zasáhl plochu přes 1000 hektarů. Na místě se vystřídalo 6000 hasičů a nasazeno bylo až dvacet kusů letecké techniky, které shodily tisíce litrů vody. Evakuovány byly desítky lidí z Hřenska a jeho částí a také z Vysoké Lípy u Jetřichovic.

Hasiči ohlásili likvidaci požáru v Českém Švýcarsku

Krimi

Požár se podařilo zlikvidovat po 20 dnech minulý pátek. Nyní na místě dohlížejí desítky dobrovolných hasičů, kteří likvidují skrytá ohniska a dohašují některá místa.

Národní park si už převzala od hasičů jeho správa. Turisté však do frekventovaných oblastí stále nemohou, uzavřeny jsou také některé turistické trasy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Čerpadla a nádrže na vodu na Gabrielině stezce na Pravčickou bránu v Dlouhém dole.

Reklama

Výběr článků

Načítám