Hlavní obsah

Policie potvrdila, že auto starosty vzplálo po úmyslném útoku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie potvrdila, že za požárem služebního auta starosty městského obvodu Ostrava-Jih Karla Sibinského (ČSSD) z minulého týdne stojí s největší pravděpodobností úmyslný útok. Starosta ale tvrdí, že podle jeho názoru šlo asi o náhodný vandalismus, který nebyl namířen proti jeho osobě.

Článek

Informace o tom, že Škodu Superb na parkovišti před radnicí v Ostravě-Hrabůvce minulé úterý zapálil asi žhář, potvrdila nyní mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Předběžné výsledky odborných zkoumání znalců nasvědčují úmyslnému zapálení vozidla,“ uvedla mluvčí. Škoda je vyčíslena na 100 tisíc korun.

Mluvčí dodala, že policisté při ohledání místa zajistili i láhev, která obsahovala hořlavinu. „Ostravští kriminalisté pracují s několika verzemi prověřování. V této chvíli nelze sdělit jakýkoliv možný motiv,“ dodala mluvčí.

Snažím se to nebrat osobně, ale samozřejmě mi to není jedno a budu rád, když se ta věc vyšetří.
Karel Sibinský

Starosta Karel Sibinský tvrdí, že mu v minulosti nikdo nevyhrožoval a pokud by šlo o cílený útok, nedovede si ho nijak vysvětlit. „Snažím se to nebrat osobně, ale samozřejmě mi to není jedno a budu rád, když se ta věc vyšetří,“ řekl.

Dodal, že jeho auto stálo zaparkováno na místě, kde běžně neparkuje, a v jeho sousedství stálo několik zcela stejných automobilů, které se lišily jen poznávací značkou.

"To auto prostě mělo smůlu, že stálo hned u plotu, kde není tolik vidět. Samozřejmě nemůžu vyloučit, že to někdo udělal úmyslně přímo mně, ale nemyslím si to,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám