Hlavní obsah

Policista jel na přejezdu na červenou. Dostal pokutu a nesmí řídit

Litoměřice

Policie potrestala policistu, který jel v červenci na služební motorce přes železniční přejezd na červenou. Příslušník dostal pokutu a zákaz řízení, řekla na dotaz Novinek mluvčí policie Šárka Poláčková. Incident tehdy natočil fanoušek železnice.

Policista projel přejezd na červenouVideo: Prima FTV

 
Článek

„O přestupku policisty již bylo rozhodnuto. Policistovi byla udělena pokuta a zákaz řízení motorových vozidel, obojí v zákonném rozpětí s přihlédnutím k závažnosti přestupku,“ uvedla Poláčková s tím, že výši sankce policie nebude upřesňovat.

Policista na motorce projel přejezd na červenou, mladík ho natočil

Krimi

Podle zákona může být za tento přestupek uložena pokuta až pět tisíc korun, zákaz řízení a sedm bodů. Policista neměl zapnuté majáky. Ale ani v případě, že by zapnuté byly, přejezd by přejet nemohl. Podle silničního zákona platí i pro vozidla s modrým majákem zákaz vjíždění na přejezd, svítí-li červená světla. Dodržovat nemusejí akorát nejvyšší povolenou rychlost při přejezdu přes přejezd.

Motorkář projel na červenou v polovině července na Litoměřicku. Na záznamu je vidět, jak jeden policista před blikajícím přejezdem zastaví, druhý ho ale honem přejede, než se sklopí závory.

Policista s miliony v krabici po 15 letech bez viny

Krimi

„Aby se takhle zachoval příslušník policie, a ještě když mě jasně viděl, že u toho přejezdu s kamerou stojím a málem dotyčného ještě smetla ta protější závora, to mi nejde na rozum," řekl televizi Nova muž, který po České republice natáčí železniční přejezdy a náhodou zaznamenal i tento manévr.

Reklama

Výběr článků

Načítám