Hlavní obsah

Policie po nálezu dvou těl v Záhornici další mrtvé nehledá

Nymburk
Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v souvislosti s nálezem dvou těl v Záhornici na Nymburku další mrtvé nehledá. V reakci na spekulace některých médii to řekl mluvčí útvaru Pavel Hanták. Kriminalisté před několika dny objevili pod podlahou stodoly zřejmě dvě oběti vražd, jež se odehrály v různém časovém období před několika lety.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Stodola domu v Záhornicích skrývala dvě mrtvá těla.

Článek

Některá média přitom spekulovala, že případ je mnohem rozsáhlejší a policie pátrá až po desítce těl, která mohou být ukryta na dalších místech republiky.

"Ač tedy stále trvá, že případ nebudeme komentovat, chci v této chvíli jednoznačně dementovat informace, které se objevují v médiích, že náš útvar v současné době hledá další těla," prohlásil mluvčí. Zveřejnění dalších informací se čeká v horizontu několika týdnů.

Například server Deník.cz uvedl, že ve stodole už další mrtví nejsou, mohou se však prý nacházet v jiných lokalitách. "Pražský podnikatel vlastní několik objektů, některé i na horách. Ty by měly ukrývat další těla. Podle seznamu, kterým byli kriminalisté vybaveni, by se mělo jednat zhruba o deset lidí," uvedl server s odvoláním na zdroj, který byl při ohledání těl.

Oběťmi by mohli být bílí koně  

Oběťmi mají být údajně takzvaní bílí koně. Podle policie je akce v Záhornici součástí vyšetřování případu zbavení osobní svobody a hospodářské trestné činnosti, na němž kriminalisté pracují od začátku minulého týdne. Mohlo by jít oběti vražd, které se staly v různém časovém období před několika lety.

Policisté našli ve stodole dvě mrtvá tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

Podle starosty Záhornice je dům, u kterého byla těla nalezena, už mnoho let neobydlený a vlastní jej firma. V minulosti se tam údajně prováděly stavební práce. Starší stavení se stodolou policisté už v úterý ohraničili páskou.

Místní obyvatel ČTK řekl, že se v objektu čas od času zdržovali také lidé ukrajinské národnosti. Policisté našli podle dostupných informací pod podlahou stodoly zabalená lidská těla mladé ženy a muže středního věku. Oba dva byli údajně zavražděni, zřejmě střelou do hlavy z bezprostřední blízkosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám