Hlavní obsah

Policie pátrá po muži z Opavy, podezírá ho z vraždy

Právo, Pavel Karban
JESENÍK

V Jeseníku našla v pátek okolo deváté hodiny ráno majitelka tamního penzionu mrtvolu čtyřiatřicetileté ženy z Jeseníku. Muž podezřelý z vraždy policii uniká. Policisté podezřívají muže z Opavy.

Článek

„Lékař se k bližší příčině úmrtí nevyjádřil, nicméně potvrdil, že se jedná o násilnou smrt způsobenou cizí osobou. Žena nebyla zastřelena, na těle nebyly v době ohledání zjištěny ani známky například pobodání nožem. Příčinu úmrtí by měla objasnit až nařízená soudní pitva, která proběhne v pondělí,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Vyšetřovatelé pojali podezření, že s úmrtím má něco do činění telefonát, který přijali policisté v noci ze čtvrtku na pátek. „Volala jistá čtrnáctiletá dívka, že jí telefonoval bývalý přítel maminky a řekl, že ji zabil. Policisté okamžitě začali intenzivně pátrat, kde by se mohl dotyčný pohybovat a zda může být tato informace pravdivá. Nezjistili však, kde se muž a ani matka volající zdržují,“ popsala. Až v pátek policie zjistila, že onou matkou je mrtvá žena z penzionu.

Podezřelým z vraždy je muž, který se v jesenickém penzionu zdržoval od pondělí. „Proč a kdy za ním žena přijela, není dosud zřejmé,“ upozornila Štětínská a dodala, že policisté na případu intenzivně pracují. „Prozatím jsme zajistili stopy z místa činu a prověřili dosud získané informace k události. Proběhly také prověrky v trvalém bydlišti podezřelého, policisté již kontaktovali jeho známé a příbuzné s cílem zjistit, kde by se mohl pohybovat. Doposud ale podezřelého nezadrželi,“ objasnila policejní mluvčí. Policisté žádají veřejnost o spolupráci při pátrání po muži podezřelém z trestného činu vraždy. Státní zástupce již vydal předběžný souhlas k zadržení. Z vyšetřování vyplývá, že se jedná o Petra Kotka, narozeného 10. prosince 1972, trvale bytem Opava–Kateřinky, ulice Antonína Sovy č. 6. Hledaný je 175 – 180 cm vysoký, střední postavy, plnoštíhlý. Má oválný obličej, krátké hnědé vlasy (může být dohola). Na sobě by mohl mít tmavou bundu a kšiltovku. Zvláštní znamení: na pravé paži pod ramenem má blíže nezjištěné tetování. „Žádáme občany, kteří by mohli k pohybu hledaného sdělit jakékoli informace, ať neprodleně volají bezplatnou tísňovou linku Policie ČR 158. Na linku 158 je možné zavolat také jakékoli informace, které se týkají nebo by se mohly týkat uvedeného skutku,“ řekla Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám