Hlavní obsah

Policie pátrá po bankovním lupiči elegánovi

PRAHA

Nikoliv kuklu nebo čepici naraženou do čela, ale elegantní sako a kravatu zvolil k provedení bankovní loupeže neznámý muž středního věku. Do pobočky jedné z bank v Bělohorské ulici v Praze 6 vešel v úterý ve čtvrt na pět odpoledne a namířil si to rovnou k přepážce. Pak vytáhl pistoli a po tamní pracovnici požadoval peníze.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto: roháč obecný (samička), kdysi hojný, dnes vzácný

Článek

"Žena byla tak šokovaná, že na jeho příkaz nebyla schopná bezprostředně reagovat," uvedla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková. Lupič, který se ani nesnažil maskovat, poté začal křičet, aby mu peníze vydala, jinak bude střílet.

"Podal jí mikrotenový sáček a donutil ji, aby jej naplnila svazky bankovek. Hned poté sáček vzal a pobočku kvapně opustil," řekla MIklíková s tím, že se mu tak podařilo z banky odnést vysokou částku v řádech statisíců korun.

"Pachateli může být kolem 50 let, má asi 180 cm vysokou postavu a prošedivělé, velmi krátce střižené vlasy. Na sobě měl tmavou vestičku, světlou košili, tmavou kravatu a světlé sako. Na nohou měl tmavé kalhoty," popsala lupiče Miklíková.

Kriminalisté podle ní také zjistili, že dotyčný nebyl v bance poprvé. "Pobočku si totiž byl krátce před činem obhlédnout. Na sobě měl v tu chvíli ještě dlouhý tmavý kabát a v ruce držel pletenou čepici," uvedla MIklíková a zároveň dodala, že případné poznatky k loupežnému přepadení a k osobě pachatele policisté uvítají na známé lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám