Hlavní obsah

Policie odložila případ vraždy ženy v Chlumci, spáchal ji nezletilý syn

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Královéhradečtí kriminalisté ukončili vyšetřování vraždy, která se stala letos 18. března v Chlumci nad Cidlinou. Jeden z příbuzných tehdy našel doma mrtvou padesátiletou ženu. Krátce poté došli vyšetřovatelé k závěru, že za její smrtí stojí nezletilý syn, který se k činu také doznal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po provedení všech potřebných vyšetřovacích úkonů, včetně znaleckých posudků z oboru psychiatrie, psychologie, soudního lékařství a toxikologie bylo jednoznačně prokázáno, že pachatelem je nezletilá osoba, která vraždu spáchala s předchozím rozmyslem a zvlášť surovým způsobem. Žena zemřela na následky několika desítek bodnořezných zranění, které jí nezletilý chlapec zasadil,“ uvedla nyní mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Právě s ohledem na nízký věk pachatele vyšetřovatel věc odložil a spisový materiál odeslal na Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové s návrhem na zahájení řízení proti dítěti mladšímu 15 let.

„Zákon přesně specifikuje možná výchovná opatření, která může u osob do 15 let soud určit. Nelze předjímat, které z nich soud určí, ale škála se pohybuje například od napomenutí až po umístění do výchovného zařízení,“ vysvětlila mluvčí.

Je tak pravděpodobné, že zůstane ve výchovném ústavu v Boleticích, kam byl umístěn prakticky bezprostředně po vraždě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám