Hlavní obsah

Policie obvinila z uškrcení sedmiměsíční holčičky její příbuznou

Právo, Novinky, Radek Plavecký, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Policie ve středu obvinila šestapadesátiletou ženu z vraždy sedmiměsíční dívky, která v úterý zemřela v Kladně. První informace hovořily o tom, že dítě vypadlo z kočárku, vyšetřování však prokázalo, že dívka zemřela násilnou smrtí. Zda je obviněnou osobou dívčina babička, policie nepotvrdila ani nevyloučila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Je to příbuzná dítěte, za vraždu jí hrozí trest na 12 až 15 let vězení, případně výjimečný trest,“ potvrdila Právu mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Podle ní policie požádala o uvalení vazby na tuto ženu.

Policie šestapadesátiletou ženu obvinila po středečním vyšetřování na místě a po expertize kočárku.  "Znalci vyloučili, že si holčička zranění mohla způsobit sama," uvedla mluvčí.

Dívka byla podle vyšetřovatelů uškrcena. Na krku našli lékaři při ohledání těla rýhu po škrcení čtyři až pět milimetrů širokým provázkem nebo podobným předmětem.

Nepotvrdila se tak původní verze příbuzné matky, která dvojčata hlídala, že jedno z nich vypadlo z kočárku. [celá zpráva] Dvojče zavražděné holčičky je podle policistů v pořádku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám