Hlavní obsah

Policie obvinila strážníka, který zastřelil člena ochranky na Orlickoústecku

Ústí nad Orlicí
Aktualizováno

Policie obvinila z trestného činu pokusu o vraždu strážníka, který měl ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku v neděli střílet na členy ochranky diskotéky. Jeden muž útok nepřežil, druhého vážně zranil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dopoledne kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy na dvou osobách, spáchaný ve stádiu pokusu. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí 15 až 20 let odnětí svobody nebo trest výjimečný. Zároveň bude vyšetřovatelem podán podnět na vzetí toho obviněného muže do vazby,“ informovala mluvčí policie Jitka Vavřinová.

Právní kvalifikace byla podle mluvčí stanovena po dohodě kriminalistů se státním zástupcem a nijak nesnižuje trest, který pachateli hrozí. Pro dokonanou vraždu i pokus je stejná.

Protože se rozcházejí výpovědi svědků, žádá policie občany, kteří byli přítomni incidentu, aby kontaktovali linku 158. Ke skutečnosti, že střelcem byl strážník mimo službu, se Vavřinová nevyjádřila.

Policisté informaci o střelbě dostali krátce po půl jedné v noci z Pivovarské ulice ve Vysokém Mýtě. Skupina opilých mužů se tam domáhala vstupu na diskotéku a došlo k potyčce s ochrankou, při které vyšlo několik výstřelů. Jeden z členů ochranky zemřel, druhý byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice. [celá zpráva]

Na místě byli zadrženi dva podezřelí, z nichž jeden měl být podle svědků a starosty Vysokého Mýta Františka Jiranského městský strážník. Starosta uvedl, že strážník nebyl ve službě a použil svou soukromou legálně drženou zbraň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám