Hlavní obsah

Policie obvinila sexuologa Weisse kvůli tragické nehodě, hrozí mu šest let vězení

Jihlava

Kriminalisté obvinili sexuologa Petra Weisse kvůli tragické nehodě z loňského září na Pelhřimovsku, při níž zemřeli dva lidé. Podle policie se nevěnoval řízení a jel příliš rychle. Hrozí mu až šest let ve vězení.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Weiss

Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání dvaašedesátiletého řidiče osobního vozidla a obvinili ho z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ oznámila mluvčí policie Dana Čírtková.

Podle ní se Weiss nevěnoval řízení Jaguaru XF, nepřizpůsobil rychlost jízdy „svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace.“ Po projetí zatáčky nezvládl řízení, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Ford Focus.

Nehoda sexuologa WeisseVideo: Prima FTV

Na místě tehdy zemřel 55letý řidič fordu, v nemocnici pak zemřela jeho 25letá příbuzná. Těžce zraněna byla také 49letá spolujezdkyně.

„Prověřování celého případu bylo složité a časově náročné, a to především s ohledem na vypracování několika znaleckých posudků z oboru dopravy a zdravotnictví,“ konstatovala Čírtková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám