Hlavní obsah

Policie obvinila šéfa sboru Bambini di Praga ze zneužívání dětí

– PRAHA

Policie zadržela 45letého ředitele a sbormistra dětského pěveckého sboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského, který údajně pohlavně zneužíval nezletilé dívky. Ve čtvrtek byl obviněn z ohrožování mravní výchovy mládeže a pohlavního zneužívání. Soud na něj uvalil vazbu.

Foto: archiv hradu
Článek

"Je důvodně podezřelý ze spáchání trestných činů pohlavní zneužívání a ohrožování výchovy mládeže, kterých se měl dlouhodobě dopouštět na nezletilých dívkách v jistém pěveckém sboru. Prověřováním trestního oznámení se kriminalisté začali zabývat v srpnu letošního roku," sdělil mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. Na případ jako první upozornil Večerník Praha.

"Kriminalistům se do této chvíle podařilo zadokumentovat devět skutků, kdy se měl obviněný dopouštět uvedené trestné činnosti. Nyní ve vyšetřování pokračují, dokumentují a prověřují zda se nedopustil další obdobné trestné činnosti," informoval.

Pokud soud prokáže jeho vinu, hrozí mu dva až deset let vězení.

Matka Kulínského obvinění odmítá

Matka Kulínského synovo obvinění odmítla a řekla Radiožurnálu, že za vše může bývalá Kulínského manželka, která se sbormistrovi snaží se svým současným partnerem pomstít. Podle Kulínské jde o snahu zdiskreditovat soubor, který v neděli odlétá na měsíční turné do Japonska.

Reklama

Výběr článků

Načítám