Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče náklaďáku, do kterého na Příbramsku narazil vlak a málem se převrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Policie obvinila řidiče nákladního auta, do kterého v únoru na železničním přejezdu na Příbramsku narazil osobní vlak. Souprava se téměř převrátila. Na dotaz Novinek to v pondělí uvedla mluvčí policie Monika Schindlová.

Vlak se při nehodě skoro převrátilVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Kriminalisté obvinili muže ve druhé polovině června po obdržení znaleckých posudků. „Policisté zahájili trestní stíhání řidiče nákladního automobilu. Obviněn byl z obecného ohrožení z nedbalosti, kdy mu v případě odsouzení hrozí dva až osm let odnětí svobody,“ informovala Schindlová.

Vyšetřování nadále pokračuje, nehodu následně předají státnímu zástupci, který rozhodne o podání obžaloby.

Vlak se na Příbramsku srazil s nákladním autem, skoro se převrátil

Krimi

Nehoda se stala 21. února u Staré Huti na silnici číslo 114. Přejezd je na silnici, která vede k firmě, a je zabezpečen pouze výstražnými kříži. Vlak po nárazu vykolejil a téměř se převrátil.

Svědci nehody vyrazili na pomoc zraněným. „Stáli jsme ve dvoře firmy, když jsme uslyšeli dlouho troubit vlak. Podívali jsme se k přejezdu a vlak zrovna najel do přívěsu nákladního auta. Běželi jsme na místo, rozbili okno a pomohli jsme lidem ven,“ řekl Novinkám očitý svědek nehody.

Zraněni byli dva cestující, strojvedoucí a do nemocnice záchranáři převezli také řidiče nákladního auta. Drážní inspekce, která vyšetřování zatím neuzavřela, vyčíslila škodu na 10 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám