Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče, který vjel v Mariánských Lázních do chodců na přechodu

Právo, vor
Karlovy Vary

Padesátiletého řidiče, který v pátek po poledni vjel do chodců na přechodu v Chebské ulici v Mariánských Lázních, obvinili policisté z usmrcení a ublížení na zdraví z nedbalosti. Muž, který jel na červenou, svým vozem srazil dva chodce, jednadvacetiletý mladík zraněním na místě podlehl.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Včera v pozdních odpoledních hodinách sdělili chebští kriminalisté 50letému muži z Mariánských Lázní obvinění pro přečiny těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti,“ uvedla v neděli mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Trestní stíhání bude nadále vedeno na svobodě, jelikož byl obviněný muž dnes propuštěn státním zástupcem na svobodu. V případě odsouzení hrozí muži až osmiletý trest odnětí svobody,“ pokračovala mluvčí.

Obviněný řidič na světelné křižovatce v ulici Chebská z dosud neupřesněných příčin vjel na červenou do odbočujícího pruhu a při průjezdu křižovatkou se střetl se dvěma chodci, kteří právě přecházeli se svými dvěma psy přes přechod pro chodce. [celá zpráva]

Sražený muž i přes poskytnutou první pomoc střet nepřežil, sraženou ženu záchranáři letecky přepravili s vážnými poraněními hlavy do nemocnice v Plzni. Řidiče s řeznými zraněními v obličeji převezla záchranná služba do nemocnice v Chebu.

Reklama

Výběr článků

Načítám