Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče, který s nákladem tanků naboural vězeňský autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie po téměř dvou letech vyšetřování obvinila 50letého řidiče nákladního auta, který v roce 2019 naboural vězeňský autobus na Pražském okruhu. Jeden příslušník vězeňské služby tehdy zemřel, šest lidí bylo zraněno.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár autobusu a nákladního auta Video: Aktu.cz

 
Článek

„Na základě výsledků znaleckých zkoumání vyšetřovatel obvinil v polovině ledna tohoto roku padesátiletého řidiče tahače pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od tří do deseti let,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Škodu policisté podle něj vyčíslili na 16,5 milionu korun.

Na Pražském okruhu hořel po nehodě autobus, který vezl vězně. Jeden mrtvý a 14 zraněných

Krimi

Nehoda se stala 2. května na Pražském okruhu u Ořechu, kde se srazil vězeňský autobus s nákladním autem převážejícím tanky. Jeden příslušník zemřel, další dva byli zraněni stejně jako tři vězni.

Podle tehdejšího vyjádření vězeňské služby sloužil autobus jako dálková eskorta. Dohromady cestovalo v havarovaném autobusu devět odsouzených a deset příslušníků vězeňské služby. Žádný z vězňů během nehody neutekl.

Foto: HZS Praha

Nákladní auto převáželo historické tanky.

Foto: HZS Praha

Autobus se srazil s nákladním autem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám