Hlavní obsah

Policie obvinila patnáctiletou školačku, která autem smetla ženu s kočárkem

– Teplice

Policie obvinila patnáctiletou dívku, která v srpnu na Teplicku srazila autem ženu s kočárkem. Na dotaz Novinek to v pondělí uvedl mluvčí policie Daniel Vítek. Chodkyně s dítětem skončily v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání mladistvé, která byla obviněna z provinění těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, vyšetřování obviněné probíhá na svobodě,“ konstatoval Vítek.

Jelikož je řidička mladistvá a nebylo jí dosud 18 let, trest bude poloviční. V prvním odstavci příslušného paragrafu by jí hrozilo až roční vězení, vzhledem k více zraněným však může dívce hrozit i trest mnohem vyšší. Kdo školačce auto půjčil, policie nechtěla komentovat.

Nehoda se stala 15. srpna v Hrobu. Dívka podle policie v Duchcovské ulici vjela s Nissanem Micra při otáčení na autobusovou zastávku, kde srazila ženu s kočárkem, a pak nabourala do zdi. [celá zpráva]

Do nemocnice putovala nejen mladá žena s dítětem, které však nebylo její, ale také dvojice z auta. Zranili se řidička i její devatenáctiletý spolujezdec.

Reklama

Výběr článků

Načítám