Hlavní obsah

Policie obvinila muže za pád terasy hotelu. Zranilo se 16 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Policie obvinila 33letého muže z obecného ohrožení kvůli pádu terasy hotelu na Strakonicku. Při události se loni v létě zranilo 16 dětí. O obvinění informovala ve středu mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté 3. března zahájili trestní stíhání 33letého muže ze Strakonicka, a to ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla Nováková.

Muž, který pracuje pro blíže nespecifikovanou společnost, se trestného činu měl dopustit, protože nezajistil řádnou kontrolu technického stavu dřevěné terasy.

Pod dětmi na Strakonicku se prolomila terasa hotelu, 15 zraněných

Krimi

„Následkem hniloby dřevěné terasy došlo k jejímu pádu, přičemž bylo lehce zraněno 16 nezletilých dětí,“ konstatovala mluvčí.

Terasa se zřítila 16. července v hotelu Pila v Sedlici, která je vzdálená asi sedm kilometrů od Blatné. Zranily se děti z Prahy, které byly na táboře. Terasa se zřítila, když si na ní prohlížely výstavu cizokrajných hudebních nástrojů.

Děti spadly asi ze tří metrů a byly převezeny do jihočeských nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám