Hlavní obsah

Policie obvinila muže z Pardubicka z uškrcení manželky. Žili spolu 39 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Policie obvinila 65letého muže z Letohradu v okrese Ústí nad Orlicí z vraždy jeho manželky. Uškrtil ji v noci na 10. dubna a tělo zakopal. Vyšetřovatelům se později k činu přiznal. Je ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí 10 až 18 let vězení.

Policie přiváží muže na jednání o vazběVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž původně přišel nahlásit v pondělí ráno na obvodní oddělení v Letohradu zmizení své ženy. Naposledy ji údajně viděl na sportovní akci, na které byli v sobotu,“ uvedl Milan Šimek, vedoucí krajské pardubické kriminálky.

Žena, která pracovala ve školství, prý odešla dřív a od té chvíle se neviděli. Když ji postrádaly i kolegyně z práce, šel nahlásit její zmizení. Policisté si však všimli jeho čerstvého zranění v obličeji. Ihned byla vyhlášena pátrací akce, do které se zapojil i vrtulník, ale současně policisté vyrozuměli kolegy z kriminálky.

V Lanškrouně ubil muž družku řeznickým sekáčkem. Prý aby nezůstala sama

Krimi

„Vše, co muž uvedl během výslechu, se také ihned začalo prověřovat a ukázalo se, že ne vždy hovoří pravdu. Nakonec se po zhruba osmi hodinách přiznal, že svou manželku usmrtil a zakopal,“ uvedl Milan Šimek a připojil domněnku, že by tento muž, který je vysokoškolsky vzdělaný a dosud neměl problémy se zákonem, nedokázal se svou vinou dlouho žít.

„Během výslechu opakovaně projevil lítost nad tím, že ze světa sprovodil člověka, kterého měl rád,“ poznamenal kriminalista a pokračoval.

Foto: Policie ČR

Policie přiváží muže na jednání o vazbě

„Byli manželé 39 let, měli tři děti. Jejich soužití bylo bezproblémové, konflikty a hádky začaly až v posledních deseti letech. Přispělo k tomu i požívání alkoholu ze strany obou dvou. Ze strany muže, který byl již v důchodu, se projevovala občasná žárlivost. Byla zřejmě jednou z příčin i tohoto konfliktu, neboť podle jeho mínění jeho žena věnovala víc pozornosti jinému muži než jemu,“ naznačil motiv činu Šimek.

Hádka cizinců v domě v Hradci Králové skončila pobodáním. Útočníka obvinili z vraždy

Krimi

Spor, v němž hrál svou roli i alkohol, osudnou noc vyústil v hádku a poté i potyčku. Nejprve žena manžela zranila v obličeji, poté ji on opakovaně udeřil do hlavy a začal ji škrtit.

„Příčinou smrti bylo zardoušení. Škrcení bylo opravdu intenzivní, došlo i ke zlomeninám. Pachatel si vzápětí uvědomil, co udělal. Začal se bát, a tak se snažil zahladit stopy. Vlastním nářadím vykopal na volném prostranství nedaleko jejich domu jámu a tam ženu uložil. Pak v domě uklidil, spálil nějaké oblečení manželky a pokračoval celou neděli v pití alkoholu,“ uvedl Šimek.

Už čtvrtá vražda v kraji od začátku roku

V Pardubickém kraji se letos jedná už o čtvrtý případ vraždy. Hned v lednu šlo o pokus vraždy malé holčičky v Pardubicích, kdy byla obviněna 35letá žena, a poté tři případy z posledních dvou týdnů: vražda matky synem (37) ve Vysokém Mýtě, ubití družky v Lanškrouně, tu měl její 65letý druh zabít řeznickým sekáčkem, a nyní zardoušení manželky v Letohradě.

Syn podle policie ubodal matku na Orlickoústecku

Krimi

Podobnou kumulaci nejzávažnějších trestných činů v krátkém časovém období pamatují na Pardubicku snad jen v roce 2014, kdy se v jeden den vraždilo na dvou místech.

„Bylo to 13. června, kdy došlo ke dvojnásobné vraždě rodičů v Králíkách a nezávisle na tom k vraždě malého chlapce v Jablonném nad Orlicí. I k těmto případům došlo na Orlickoústecku,“ připomněla krajská policejní mluvčí Markéta Janovská.

„Nyní to byly v průběhu dvou týdnů tři dokonané vraždy, opět na Orlickoústecku. Doufám, že tento trend nebude pokračovat,“ dodal Milan Šimek.

Reklama

Výběr článků

Načítám