Hlavní obsah

Hádka cizinců v domě v Hradci Králové skončila pobodáním. Útočníka obvinili z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Smrtí 41letého muže skončila rozepře mezi dvěma stejně starými cizinci. Zemřel v neděli večer v jednom z rodinných domů na Pražském Předměstí v Hradci Králové.

Foto: Policie ČR

Nůž, kterým byl cizinec pobodán.

Článek

Policie dostala oznámení o pobodaném muži krátce po 19. hodině.

„Přes veškerou snahu záchranářů muž na místě zemřel. Policisté vzápětí po příjezdu zadrželi v domě muže podezřelého z útoku, kterého podrobili dechové zkoušce, s výsledkem 2,1 promile alkoholu, a následně ho umístili do policejní cely,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

V současné době je zadržený cizinec pocházející ze země mimo EU obviněn z vraždy. Národnost policie nespecifikovala.

Na Orlickoústecku našli mrtvou ženu. Policie zadržela podezřelého

Krimi

„Vyšetřovatel mu klade za vinu, že po předchozím popíjení alkoholu, následné slovní rozepři a fyzickém konfliktu napadl svého krajana, kterého kuchyňským nožem několikrát bodl,“ uvedla Kormošová.

Dodala, že policisté zjistili, že oba cizinci na území České republiky neměli povolený žádný pobyt, a tudíž zde pobývali, zřejmě už delší dobu, nelegálně.

Obviněný je v současné době ve vazbě. Pokud ho soudce uzná vinným, může ho odsoudit k trestu odnětí svobody na 10 až 18 let.

Jde o první vraždu v Královéhradeckém kraji v letošním roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám