Hlavní obsah

Policie obvinila majitelku dogy, která na Českolipsku zabila seniorku

Česká Lípa

Policie obvinila majitelku argentinské dogy, která před rokem pokousala 91letou seniorku. Ta na následky zranění v nemocnici zemřela. Policie nyní prokázala, že smrt seniorky zavinil útok psa.

Foto: Profimedia.cz

Argentinská doga. Ilustrační foto

Článek

„Z nashromážděných podkladů vyplynulo, že mezi útokem psa a smrtí seniorky existuje přímá příčinná souvislost, proto vyšetřovatel letos v březnu obvinil majitelku dogy ze zločinu usmrcení z nedbalosti,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.

V českolipské nemocnici zemřela seniorka, kterou napadla doga

Krimi

Podle kriminalistů musela majitelka vědět, že pokud pes uteče, může někomu vážně ublížit. Proti tomu podle policie neučinila potřebná opatření. Vyšetřování trvalo rok, protože policie zadala tři znalecké posudky ze zdravotnictví.

Pes na seniorku, která šla po cestě, zaútočil loni 13. února v obci Pihel u Nového Boru. Pes ženu srazil, začal ji kousat a vláčet po zemi. Napadené pomohli dva místní, kteří zvíře odehnali a o zraněnou se postarali, než přijela sanitka. Zvíře ženě způsobilo vážná zranění, kterým o dva dny později podlehla v nemocnici.

Majitelka psa podle tehdejších informací zdůrazňovala, že jí pes utekl poprvé. „Někteří obyvatelé Pihelu však policisty informovali o tom, že tu doga pobíhala po veřejné cestě a naháněla lidem strach v minulosti už vícekrát,” uvedla Baláková. Dodala, že za chování psů vždy plně odpovídají majitelé.

Doga na jihu Čech pokousala dvě ženy, majiteli hrozí dva roky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám