Hlavní obsah

Policie obvinila devatenáctiletého mladíka z vraždy 17letého známého mačetou

Právo, Novinky, ok, pab
Plzeň
Aktualizováno

Devatenáctiletého muže obvinili plzeňští policisté ze sobotní vraždy 17letého mladíka. Útočník poškozeného sekl mačetou do krku. Motiv policisté zjišťují. Obviněn z pokusu o vraždu byl také 26letý muž, který v pátek napadl nožem řidiče.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž obviněný z útoku na řidiče dodávkyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy 19letého muže z Plzně. Ten byl v sobotu v jednom bytě v Plzni na Borech se svými známými a sečnou zbraní větší intenzitou napadl do oblasti krku 17letého mladíka, který zraněním na místě podlehl,“ uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Devatenáctiletý mladík přichází na jednání o vazbě.

Podle ní není zatím jasný motiv činu. Zbraň, kterou byla podle informací Práva mačeta, policisté zajistili a nařídili také pitvu mrtvého mladíka.

Obvinění za napadení řidiče

Plzeňští policisté zároveň obvinili z pokusu o vraždu a nebezpečného vyhrožování 26letého muže, které měl podle detektivů v pátek ve čtvrti Slovany napadnout nožem 39letého řidiče dodávky. Policie upřesnila, že napadený utrpěl bodné poranění hrudníku. [celá zpráva]

„Zraněný se utekl schovat a obviněný následně začal slovně vyhrožovat i jeho kamarádovi, zdali chce také tak dopadnout. Druhý muž se uzamkl v autě, přičemž se pachatel snažil dostat dovnitř. Po chvíli toho zanechal a z místa odešel,“ popsala Korandová.

BEZ KOMENTÁŘE: Pobodaný řidič v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

Kriminalisté ho zadrželi o čtyři hodiny později. Dechová zkouška byla pozitivní, policisté mu naměřili 1,75 promile.

Oběma obviněným mužům byla odebrána krev na zjištění drog a alkoholu v krvi. Soudce v pondělí rozhoduje o jejich vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám