Hlavní obsah

Policie obvinila 20letého mladíka, který zmlátil muže do bezvědomí

Právo, mhr
Jeseník

Kriminalistům se podařilo zadržet 20letého mladíka z Ostravy, který počátkem února zmlátil do bezvědomí a okradl v Jeseníku 38letého muže. Právo o tom ve středu informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal 4. února. Mladík, kterého muž neznal, jej oslovil, když šel před šestou hodinou ranní do práce. „Požadoval po něm půjčení peněz. Muž mladíkovi koupil pivo, ale peníze mu půjčit odmítl,“ uvedla mluvčí s tím, že mladík pak za mužem šel a v nestřeženém okamžiku ho zezadu praštil lahví do hlavy.

„Následoval brutální útok kopanci do hlavy a celého těla, dokud napadený neupadl do bezvědomí. Poté ho mladík prohledal a odcizil mu peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí 3000 korun,“ konstatovala Neubauerová.

Muž dostal pěstí a žárovkou do hlavy, až mu vypadla čočka. Podezřelí z útoku se sami přihlásili

Krimi

Poškozený podle ní utrpěl při útoku mnohačetná zranění, se kterými byl transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci, a ještě ten den se musel podrobit operačnímu výkonu.

Policistům se podařilo zjistit, že stopa vede k 20letému mladíkovi z Ostravy. „Vyhlásili po něm celostátní pátrání a o spolupráci požádali kolegy z Ostravy. Po několika dnech tam byl mladík zadržen a převezen do Jeseníku,“ doplnila mluvčí.

Zadržený byl podle ní obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, soud následně akceptoval jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám