Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat hokejistu Dudu z výtržnictví

– Karlovy Vary • Aktualizováno
Právo, Rudolf Voleman

Policie navrhla státnímu zástupci, aby obžaloval z výtržnictví řidiče BMW, který na konci ledna pěstmi napadl na přechodu pro chodce na nábřeží Osvobození v Karlových Varech 63letého muže. Ten v řidiči rozpoznal chomutovského hokejistu Radka Dudu. V případě, že soud rozhodne o jeho vině, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radek Duda

Článek

„Spisový materiál k případu napadení důchodce řidičem BMW byl předán vyšetřovatelem na Okresní státní zastupitelství v Karlových Varech s návrhem na podání obžaloby z přečinu výtržnictví,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

„Řidiči v případě prokázání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal Valenta.

Případ je posuzován ve dvou rovinách. Kromě toho totiž Dudovi hrozí ještě pokuta ve výši dva a půl až pět tisíc korun a připsání tří trestných bodů za to, že nedal důchodci na přechodu pro chodce přednost. Tento dopravní přestupek se bude řešit v pátek na karlovarském magistrátu.

Duda nechce věc komentovat. „Neotravujte mne s tím, nebudu se k tomu vyjadřovat,“ uvedl ve středu Duda na dotaz Práva.

K incidentu došlo na konci ledna na přechodu pro chodce na nábřeží Osvobození v Karlových Varech. Řidič BMW nejdříve nedal přednost důchodci na přechodu, který stačil jen na poslední chvíli před projíždějícím luxusním vozem uskočit.

Přitom se rukou dotkl vozidla, takže jeho řidič zastavil a nejdříve nadávkami a pak i pěstmi napadl muže, který musel následně vyhledat lékařské ošetření v karlovarské nemocnici s oděrkami v obličeji. Důchodce později v násilníkovi poznal hokejistu Radka Dudu.

Dudův otec vysvětlil agresivní chování svého syna tím, že mu důchodce schválně do projíždějícího BMW udeřil. To ale napadený muž zásadně odmítá. Tvrdí, že ke kontaktu s vozidlem došlo náhodně při uskakování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám